Un jurnalist englez s-a oferit voluntar pentru vaccinul anti-COVID al Universității Oxford: „Mă bucur că am avut posibilitatea de a juca un rol”

Un jurnalist englez s-a oferit voluntar pentru vaccinul anti-COVID al Universității Oxford: „Mă bucur că am avut posibilitatea de a juca un rol”
Un jurnalist englez s-a oferit voluntar pentru vaccinul anti-COVID al Universității Oxford: „Mă bucur că am avut posibilitatea de a juca un rol” / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/07/2020, 19:51
Actualizat: 06/04/2021, 18:38

Vaccinul celor de la Oxford împotriva Covid-19 este unul dintre cele mai avansate în acest moment, arată studiile clinice. Conform BBC, jurnalistul Richard Fisher a dorit să fie printre voluntarii care au testat eficiența acestuia. Fisher a povestit că este fericit că a putut de a juca un rol în cadrul analizei vaccinului.

Jurnalistul spune că totul a pornit de la un Tweet

Jurnalistul a povestit că totul a început atunci când a văzut un tweet al unui profesor de la Universitatea Oxford despre un test clinic pentru vaccin. După ce a văzut tweetul, acesta și-a spus că trebuie să participe și el la procesul de testare a vaccinului.

Totul a început într-o seară târzie, la sfârșitul lunii mai, când am dat peste un tweet al unui filosof de la Universitatea Oxford despre un test clinic pentru vaccin, despre care știam că avansează repede. S-a oferit voluntar. Așa că, în timp ce soția mea dormea lângă mine, am completat și formularul de pe site-ul grupului și apoi am uitat de el.

Câteva săptămâni mai târziu, mă aflam într-o secție de neurologie modificată pentru testele clinice de la Oxford, urmărindu-l pe unul dintre oamenii de știință, Matthew Snape, pe un ecran, în timp ce explica la ce să ne așteptăm ca voluntari – ce putem și nu putem face, cum funcționează știința din spatele vaccinului și la ce efecte secundare trebuie să avem grijă”, a spus Richard Fisher.

Acesta a detaliat cum s-au desfășurat etapele procesului de testare.

Trecem din nou prin istoricul meu medical, mi se ia din nou sânge, dar Galiza (medicul Eva Galiza, n.r.) – cercetător de vaccinuri pediatrice recrutat în echipă – habar nu are dacă pot participa până când ajunge la farmacie. Sunt intrigat să aflu că nici ea nu știe mai mult decât mine despre ce se va întâmpla în continuare. Pentru a se asigura că rezultatele studiului sunt valabile, nici  participanții, nici medicii care injectează vaccinul nu știu dacă acesta este cel experimental sau vaccinul de control pentru meningită”, spune Fisher.

Richard a participat în această fază a testelor alături de alte 10.000 de persoane

Richard spune că se bucură pentru ca a avut șansa de a participa la etapa de testare a vaccinului.

„Când se întoarce Galiza, are în mână un flacon. Nu-i văd chipul în spatele măștii, dar ochii îi zâmbesc. După săptămâni de așteptare, o înțepătură în braț și o injecție, iar un vaccin intră în fluxul meu sanguinȘi șansele sunt de 50%. Nu voi ști până nu se va termina studiul”, spune acesta.

Conform jurnalistului, cercetătorii de la Universitatea Oxford s-au mișcat foarte repede în lupta contracronometru pentru a elabora un vaccin.

Mă bucur că am avut posibilitatea de a juca un rol foarte mic – alături de alte 10.000 de persoane – într-un proces pe care întreaga lume îl urmărește. Ritmul în care grupul Oxford a răspuns la această criză, precum și munca grea și organizarea persoanelor implicate, sunt impresionante. Înainte de pandemie, mulți dintre acești medici și cercetători lucrau în colțuri relativ obscure ale dezvoltării vaccinurilor sau pediatriei, din curiozitate științifică sau pentru un scop individual. Nu se așteptau niciodată să ducă speranțele și așteptările a miliarde de oameni pe umeri”, mai spune jurnalistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Mihai Albu are cancer! Declarații tulburătoare ale creatorului de modă după ce a început lupta...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
FOTO EXCLUSIV | Decizie de urgență luată de medici. Ce se întâmplă acum cu Florin...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, continuă seria gafelor. A întrebat-o pe...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Frig în toată România. Nivelul incredibil la care scad temperaturile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?